“De perfecte werkplek om je als jonge makelaar te ontplooien”
27.12.2021

“De perfecte werkplek om je als jonge makelaar te ontplooien”

 • Real Estate by Karolien groeide in anderhalf jaar tijd van een soloverhaal tot een succestrio. We polsen bij onze jongste vastgoedvedettes, Famke Vandendriessche en Romy Van Hauwaert, hoe ze terugblikken op hun eerste maanden als makelaar en wat ze net zo boeiend vinden aan hun vak.

 • Vanwaar de keuze om een job in de vastgoedwereld te ambiëren?

  Romy: "Ik deed architecturale en binnenhuiskunst in het middelbaar en wist al snel dat ik iets met gebouwen wou doen. Maar ik ben niet de persoon voor een nine-to-five bureaujob: ik heb nood aan afwisseling en kom graag in contact met mensen. Als makelaar heb je die mix van administratief werk, huisbezoeken en persoonlijke begeleiding. De stap om een vastgoedopleiding te volgen, leek daarom logisch."

  Famke: "Bij mij primeerde ook het sociale contact, maar net zo goed de spanning van het onverwachte. Elk dossier is anders en komt met z'n eigen uitdagingen. Ik hou ervan om de moeilijkere zaken uit te dokteren en op te lossen, zoals het verkrijgen van een vergunning of een verkoop met opschortende voorwaarden. Zo'n dossiers houden je op het puntje van je stoel en da's waar ik energie uithaal."

 • Is die hands-on aanpak iets wat Real Estate by Karolien typeert?

  Famke: "We zetten inderdaad onze tanden in elk dossier en focussen op een persoonlijke benadering. Je krijgt bij ons altijd één makelaar toegewezen die je van A tot Z verderhelpt. Bel je bijvoorbeeld naar Romy voor de verkoop van je huis, dan is zij doorheen het ganse dossier je vaste contactpersoon."

  Romy: "Elk van ons heeft ook een andere specialisatie. Famke doet meer administratie en verhuur terwijl ik insta voor de aankoop en verkoop in onder andere Meulebeke, Ingelmunster, Oostrozebeke en Tielt. Hélène is dan weer helemaal thuis in de regio rond Roeselare, Ardooie en Pittem."

 • Interview Famke en Romy 2 Real Estate by Karolien
 • Wat trok je initieel aan in Real Estate by Karolien als werkplek?

  Romy: "Voorheen werkte ik als enige makelaar in een kantoor en ik miste collega's met wie ik mijn ervaringen kon delen. Wat me bij Real Estate by Karolien vooral opviel, was de familiale sfeer. Het leek me een leuke bende waarin ik mezelf perfect zag passen. Algemeen matchte de uitstraling van het merk met het roze logo ook met het tikkeltje fun dat ik belangrijk vind in mijn job."

  Famke: "Die roze huisstijl was er nog niet toen ik begon, in de opstartperiode van ons kantoor. Ik hoorde via via dat Karolien uitkeek naar makelaars voor de nieuwe vastgoedtak van haar bedrijf en gezien ik net werk zocht, nam ik spontaan contact op. De klik met Karolien was er meteen. Ik voelde dat ze in mij geloofde en heb dan ook niet lang getwijfeld om bij Real Estate van start te gaan."

 • Heb je het gevoel dat je voldoende ondersteund wordt om te groeien als makelaar?

  Romy: "We kunnen altijd terugvallen op Hélène, die met haar jaren ervaring in het vastgoed altijd wel raad weet. Famke en ik leren continu van haar bij en het is een geruststelling dat er iemand is bij wie we terechtkunnen als er zich een administratief vraagstuk stelt, of een situatie waarbij de beste vervolgstappen voor ons moeilijk in te schatten zijn. Ik heb nog nooit het gevoel gehad dat ik er alleen voor stond."

  Famke: "Het helpt ook dat we allemaal zo'n hechte band hebben. Wij kunnen alles tegen elkaar zeggen, of het nu persoonlijke of werkgerelateerde zaken zijn. Da's volgens mij de ideale context om jezelf te ontplooien."

 • Waarom zou je andere makelaars aanmoedigen om bij Real Estate by Karolien te komen werken?

  Romy: "Omdat je jezelf kan zijn in ons team. Het stijve beeld van makelaars die allemaal in hetzelfde blazerjasje rondlopen, zal je bij ons niet snel zien. De persoonlijke, losse manier waarop we met onze klanten omgaan, geldt ook voor elkaar. Iemand die een vlotte babbel heeft, zijn of haar mannetje kan staan en bereid is om steeds bereikbaar te zijn, zal zich hier zeker snel thuis voelen."

  Famke: "En je kan meebouwen aan de toekomst van een jong kantoor als Real Estate by Karolien. Niet veel makelaars krijgen die kans!"

 • Banner vastgoedvedette
 • Volg jij binnenkort in de voetstappen van Famke en Romy?

  Word makelaar bij Real Estate by Karolien en zet onze panden mee in de spotlight. Bekijk hier alle openstaande vacatures.

Live first class

Live first class

Laat je inspireren door tal van interieur- en vastgoedtips in de tweede editie van het lifestylemagazine van Karolien Lafaut!

Logo pop up Logo pop up mobiel

De verkoop van
jouw woning verdient
een aanpak op maat.

Van schatting over publiciteit
tot waterdichte compromis:
Real Estate by Karolien biedt
100% ontzorging bij de verkoop
van jouw pand.

Inloggen met jouw account!

Nog geen account?

Maak hier jouw account