Is het een goed idee om je huis in de winter te verkopen?
14.10.2020

Is het een goed idee om je huis in de winter te verkopen?

 • 'Je woning verkopen? Dat moet je in de lente doen!' Deze raad krijg je vaak te horen wanneer je iemand vertelt dat je jouw huis of appartement wil verkopen, maar hoeveel waarheid schuilt in deze stelling? Hoewel de lente en zomer inderdaad de gangbare momenten zijn, biedt de verkoop van een woning tijdens de winter ook heel wat voordelen. In deze blog geven we enkele redenen waarom de winter juist wél een goed moment is om jouw huis te verkopen.

  #1 Minder concurrentie

  Elk jaar opnieuw staat de lente synoniem voor een heuse boom binnen de vastgoedsector. De woningen en appartementen liggen voor het grijpen, waardoor potentiële kopers soms het bos door de bomen niet meer zien. Een overaanbod doet namelijk twijfelen en geeft de kopers bovendien de kans om verschillende partijen tegen elkaar uit te spelen. Dat speelt in de winter veel minder: tijdens de koudste maanden van het jaar valt jouw woning meer op in het minder grote vastgoedaanbod.

  #2 Scoren met energie-efficiëntie

  Kopers letten in de winter op andere details dan in de lente of zomer. Bij koude temperaturen ligt de focus meer op energie-efficiëntie, isolatie en verwarming, elementen die tijdens de lente en de zomer sneller over het hoofd gezien worden. Wanneer jouw woning goed scoort op deze punten en het in jouw woning aangenaam warm is tijdens de huisbezoeken, wordt dat een extra plus.

  #3 Serieuzere kopers met een missie

  Tijdens de winter ga je niet voor het plezier op huizenjacht maar zoek je heel gericht. In deze periode haken de kijkers die maar wat aan het ‘rondshoppen’ zijn doorgaans af, waardoor je achterblijft met serieuze kopers die sneller en gerichter een bod zullen doen. Bovendien worden er rond de feestdagen heel wat nieuwe voornemens gemaakt, zoals gaan samenwonen of een nieuwe job beginnen in een andere stad. Heel wat mensen zullen dus op zoek gaan naar een nieuwe plek om te wonen, daarom kan het slim zijn om jouw huis of appartement te koop te zetten vlak na de feestdagen. Grote kans dat jouw woning op heel wat aandacht kan rekenen!

  #4 Gezellige huisbezoeken

  Een huis is op haar mooist in de zomer maar des te gezelliger in de winter. Zet de verwarming dus een graadje hoger, doe de gordijnen open en zorg dat alles mooi verlicht is. Maak het knus en gezellig, zo voelen kopers zich meteen thuis. En dat is natuurlijk het hoofddoel van een huisbezichtiging. Beschikt jouw huis over een open haard? Dan heb je goud in handen, want een haard zorgt voor een instant cosy gevoel en maakt je woning zonder moeite erg aantrekkelijk.

 • 020 A0889 LR
 • #5 Dankzij een winterproof tuin zit je goed tot de lente

  Staat je woning te koop, dan schenk je veel aandacht aan de eerste indruk van kandidaat-kopers en houd je ook jouw tuin voortdurend netjes. Dat is een tijdrovend werk dat tijdens de winter gelukkig wegvalt. Als je er in de herfst voor zorgt dat je tuin winterproof is, dan pluk je daar de rest van de winter de vruchten van. En die uitgespaarde tijd kan je dan weer gebruiken om je volledig op je interieur te focussen.

  #6 Ideaal moment om te verhuizen

  Verkoop of koop je jouw huis in de winter? Dan verhuis je normaal gezien in de lente, wat betekent dat je tegen de zomer al volledig gesetteld bent en met volle teugen kan genieten van je nieuwe huis en zonovergoten tuin. Met een verkoop in de lente ligt dat anders: dan verhuis je in de winter en is het enkele maanden wachten vooraleer je jouw nieuwe woning in volle glorie kan beleven.

  Volledig overtuigd om jouw huis te verkopen tijdens de winter? Neem dan contact met ons op en samen zorgen we voor een vlotte verkoop!

Live first class

Live first class

Laat je inspireren door tal van interieur- en vastgoedtips in de tweede editie van het lifestylemagazine van Karolien Lafaut!

Logo pop up Logo pop up mobiel

De verkoop van
jouw woning verdient
een aanpak op maat.

Van schatting over publiciteit
tot waterdichte compromis:
Real Estate by Karolien biedt
100% ontzorging bij de verkoop
van jouw pand.

Inloggen met jouw account!

Nog geen account?

Maak hier jouw account