Investeren in vastgoed
21.04.2020

Investeren in vastgoed

  • Investeren in vastgoed: hoe maak je de juiste keuze?

    Er zijn al heel wat artikels geschreven over investeren in vastgoed. Hoewel niemand exact kan voorspellen hoe de vastgoedprijzen zullen evolueren in de toekomst, kan je ervan uitgaan dat een woning altijd een veilige investering is. Hélène Dobbels, verkoopverantwoordelijke bij Real Estate by Karolien, legt uit hoe je best de vergelijking maakt tussen verschillende investeringsproducten.

  • Hires Lafaut DSC5782
  • “Het rendement op een huis of appartement wordt berekend op basis van de totale aankoopprijs. Hierbij deel je de huuropbrengsten van één jaar door de volledige aankoopprijs. Het is aan te raden om één maand huur niet mee te tellen om eventuele kosten te compenseren. Dit is de eenvoudigste manier om het rendement te berekenen, maar om de vergelijking te maken met andere investeringsproducten is het gemakkelijker om met een rendementspercentage te werken.

    Om een transparante vergelijking te maken tussen een investering in vastgoed en een belegging in een bankproduct, maak je volgende berekening: Je deelt de jaarlijkse huurprijs, min de interesten op je financiering, door jouw eigen investering. Op deze manier kan je perfect het rendement vergelijken van een investering in vastgoed en een andere beleggingen. Als je weet dat vastgoed in België de laatste vijftig jaar alleen maar in waarde gestegen is, lijkt vastgoed steeds opnieuw de beste investeringskeuze. De kans is namelijk reëel dat je jouw eigendom in de toekomst met winst kan verkopen.

  • Wil je ook investeren in vastgoed?

    Real Estate by Karolien Lafaut heeft tal van interessante investeringspanden in de aanbieding. Contacteer Hélène Dobbels via helene@realestatebykarolien.be of 0499 88 10 37, of vul het contactformulier in. Samen met jou gaat ze op zoek naar de beste vastgoedinvestering.

Live first class

Live first class

Laat je inspireren door tal van interieur- en vastgoedtips in de tweede editie van het lifestylemagazine van Karolien Lafaut!

Logo pop up Logo pop up mobiel

De verkoop van
jouw woning verdient
een aanpak op maat.

Van schatting over publiciteit
tot waterdichte compromis:
Real Estate by Karolien biedt
100% ontzorging bij de verkoop
van jouw pand.

Inloggen met jouw account!

Nog geen account?

Maak hier jouw account