Jouw huis aantrekkelijk in beeld: 5 tips van onze vastgoedfotograaf
13.09.2021

Jouw huis aantrekkelijk in beeld: 5 tips van onze vastgoedfotograaf

 • Via foto's laat je kandidaat-kopers voor het eerst kennismaken met jouw woning. Wil je dat die eerste indruk er bang op zit, dan besteed je dus best de nodige aandacht aan het nemen van aantrekkelijke beelden. Daarom voorzien wij professionele vastgoedfotografie standaard in onze aanpak. Wie een beroep doet op onze verkoop- of verhuurdiensten, krijgt steevast een bezoekje van huisfotograaf Thomas Callens. Gewapend met statief en zijn Canon R6 legt hij woning na woning vast op een 'potentiële thuis'-waardige manier. Hoe? Hij tipt je graag!

 • #1 Start met een cleane basis

  Thomas: "Het voornaamste werk gebeurt eigenlijk op voorhand: ervoor zorgen dat alle storende elementen uit beeld zijn. Bij Real Estate by Karolien krijgen de bewoners voordien uitgebreid advies van hun makelaar over hoe ze elke ruimte fotoklaar kunnen maken. Overbodige spullen en persoonlijke decoratie zoals gezinsfoto's worden best weggehaald zodat kandidaat-kopers zich makkelijker een beeld kunnen vormen van de woning als hun eigen stek. Tijdens de shoot is er ook steeds een makelaar aanwezig om de styling verder te finetunen, waardoor ik een pak vlotter aan de slag kan."

 • 020 A1180
 • #2 Keep it straight

  "Om de foto's voldoende rust te laten uitstralen, is het aangewezen scheve lijnen en grote beeldvervormingen te vermijden. Ik fotografeer 90% van mijn beelden met een breedhoeklens, die perfect geschikt is om zoveel mogelijk van de ruimte te tonen, en werk altijd met een statief. Zo heb ik geen last van bewegingsonscherpte en kan ik dezelfde hoogte aanhouden voor elk beeld. Idealiter houd je de camera net iets boven de heuphoogte omdat je dan zowel de vloer als het plafond toont. Als je op ooghoogte fotografeert, neemt het plafond de helft van je beeld in en da's natuurlijk niet de bedoeling."

 • #3 Beperk je tot de belangrijkste ruimtes

  "Sommige ruimtes lenen zich minder tot het nemen van een sfeervol beeld. De badkamer vormt bijvoorbeeld altijd een uitdaging omdat je vaak met een beperkte oppervlakte zit. Het is dan een kwestie van de juiste hoek te vinden om de ruimte toch representatief weer te geven, en ook hier is het een must om van een nette basis te vertrekken: flesjes shampoo in de kast en de badkamerspiegel mooi opgeblonken. Verder leveren bergruimtes zoals de kelder, de zolder of de garage niet het meest attractieve beeldmateriaal op, maar die zijn uiteindelijk minder van belang voor potentiële kopers. Daarom verkiest Real Estate by Karolien om in hoofdzaak de leefruimtes zoals de keuken, de woonkamer en de slaapkamers uit te lichten, en de bergingsmogelijkheden in de begeleidende tekst te vermelden."

 • 020 A1074 HDR
 • #4 Hou rekening met het licht

  "Het klinkt evident, maar voor een optimale belichting fotografeer je een woning best wanneer het buiten mooi weer is. Naast de weersomstandigheden van de dag, houden we ook rekening met hoe de woning georiënteerd is om ervoor te zorgen dat de zon op het moment van de shoot in de tuin of op de voorgevel valt. Let erop dat eventuele rolluiken opgetrokken zijn en dat de ramen gekuist zijn voor een verzorgde uitstraling. Voor het interieur werk ik met een mix van natuurlijk en kunstlicht om ook de donkerdere hoekjes de baas te kunnen."

 • #5 Select & edit

  "Tijdens een fotosessie voor een woningverkoop neem ik een zestigtal foto's: elke ruimte leg ik minstens vanuit twee verschillende hoeken vast om daarna samen met een makelaar van Real Estate by Karolien de meest sprekende beelden uit te kiezen. We investeren best wat tijd in het samenstellen van een selectie die de kandidaat-kopers een getrouwe en uitnodigende voorstelling van de woning geeft. Ten slotte bewerk ik elke foto in Lightroom om alle details te optimaliseren en een mooi visueel geheel te creëren."

 • Samenwerken voor de verkoop of verhuur van jouw woning? Contacteer ons gerust voor een gratis schatting en een voorstel op maat!

Live first class

Live first class

Laat je inspireren door tal van interieur- en vastgoedtips in de tweede editie van het lifestylemagazine van Karolien Lafaut!

Logo pop up Logo pop up mobiel

De verkoop van
jouw woning verdient
een aanpak op maat.

Van schatting over publiciteit
tot waterdichte compromis:
Real Estate by Karolien biedt
100% ontzorging bij de verkoop
van jouw pand.

Inloggen met jouw account!

Nog geen account?

Maak hier jouw account