Is Gent te duur? Vind je thuis in deze Oost-Vlaamse randgemeenten
06.06.2023

Is Gent te duur? Vind je thuis in deze Oost-Vlaamse randgemeenten

 • Wonen in Gent, het is de droom van heel wat mensen. Voor velen is het echter een droom die niet snel in vervulling zal gaan. In Gent woedt een ware toeloop naar appartementen en huizen, wat de prijs reeds verschillende jaren de hoogte injaagt. Gelukkig bestaan er gezellige en goedkopere alternatieven voor de Oost-Vlaamse hoofdstad. Real Estate by Karolien neemt je graag mee naar de rand rond Gent, op zoek naar jouw ideale woonplaats.

  Een huis kopen op een steenworp van Gent? Dit zijn de beste alternatieven


  De Pinte

  Aan goede verbindingen naar Gent geen gebrek in De Pinte. Zowel met de wagen, de fiets als het openbaar vervoer sta je zo in de stad. Een grote troef daarbij is het treinstation van De Pinte, dat langs de verbinding Gent-Kortrijk ligt. Het groene karakter is daarnaast nog een extra motivatie voor veel jonge gezinnen om hun intrek te nemen in De Pinte.

  Destelbergen

  Voel je de koning te rijk in Destelbergen en deelgemeente Heusden. Deze gemeente, dat wordt gekenmerkt door zijn mooie kastelen, wordt door nieuwe inwoners snel in het hart gesloten dankzij zijn vele aangename kenmerken. Zo kunnen natuurliefhebbers hun hart ophalen in Destelbergen, dankzij de Damvallei en de connectie met het water van de Schelde. Ben je van plan een gezin te stichten? Het aantal opvangplaatsen voor peuters ligt in Destelbergen ver boven het gemiddelde, een mooi pluspunt. Ten slotte kan je zo de wereld intrekken, dankzij de vlotte verbindingen met de E17 en de R4.

  Lochristi

  Lochristi ligt ten noordoosten van Gent. Het is een gemeente die vlot bereikbaar is, zowel met het openbaar vervoer, de fiets, als de wagen. Zo ligt Lochristi vlak bij de E17 en aan de ring rond Gent. Daarnaast zijn de mooie landschappen in deze fraaie gemeente een absolute meerwaarde. De vele wandel- en fietsroutes maken het de moeite waard om eropuit te trekken. Verder staat Lochristi ook bekend als een echte bloemengemeente. Snuif de sfeer op in Lochristi en speur er de vastgoedmarkt af.

  Sint-Martens-Latem

  Deze gezellige gemeente betreden, is je meteen op vakantie wanen. In het idyllische Sint-Martens-Latem gaan gemeente en natuur hand in hand. Ook deelgemeente Deurle heeft heel wat te bieden, en werd zelfs al eens verkozen tot mooiste dorp van Oost-Vlaanderen. Wil je toch even op en af naar de stad? Vijf minuten op de N43 en je rijdt Gent zo binnen.

  Speur je binnenkort de N43 af, op zoek naar een stekje in Sint-Martens-Latem? Spring dan even binnen in ons kantoor in Sint-Martens-Latem.

  Merelbeke

  Merelbeke wordt weleens de poort naar de Vlaamse Ardennen genoemd. Zeker is dat Merelbeke heel wat natuur te bieden heeft. Je vindt er weidse akkers en heuse bossen in de vorm van het Gentbos en de Makegemse bossen. Ook voor de toekomst heeft Merelbeke veel te bieden. Zo beschikt de gemeente over voldoende opvangplaatsen en scholen. De ideale plek om een gezin te stichten, dus.

  Ontdek Residentie Damarin in Merelbeke en verover je plekje in het Gentse

  Op zoek naar een woonst die de middenweg tussen stedelijk en family-friendly vormt, en bovendien op de verbindingsweg tussen Merelbeke en Gent ligt? Dan heeft Residentie Damarin heel wat te bieden. 19 appartementen, om precies te zijn. Ieder op een boogscheut van het centrum van het bruisende Gent. De vier verdiepingen bevatten uiteenlopende appartementen, en maakt het gebouw geschikt voor ieder soort gezin. Verder biedt Residentie Damarin een kwalitatieve afwerking, zonnepanelen, warmtepomp, vloerverwarming … Een ultieme troef in deze Gentse regio zijn dan weer de bovengrondse en ondergrondse garages met privatieve bergingen.

  Wil je graag meer te weten komen over Residentie Damarin? Klik hier.

  Ben je op zoek naar een andere stek in de regio rond Gent? Blader door onze panden of contacteer ons.

 • Residentie Damarin 2
Live first class

Live first class

Laat je inspireren door tal van interieur- en vastgoedtips in de tweede editie van het lifestylemagazine van Karolien Lafaut!

Logo pop up Logo pop up mobiel

De verkoop van
jouw woning verdient
een aanpak op maat.

Van schatting over publiciteit
tot waterdichte compromis:
Real Estate by Karolien biedt
100% ontzorging bij de verkoop
van jouw pand.

Inloggen met jouw account!

Nog geen account?

Maak hier jouw account