Vijf tips om jouw woning verkoopsklaar te maken
23.06.2020

Vijf tips om jouw woning verkoopsklaar te maken

 • “Een succesvolle verkoop start heel vaak met de eerste indruk die kandidaat-kopers krijgen. Slaag je erin om een sfeer te creëren waarbij de potentiële kopers zich in jouw eigendom meteen op hun gemak voelen, dan wint jouw woning aan vertrouwen en krijgen geïnteresseerden onmiddellijk zin om de woning verder te ontdekken”, vertelt Karolien Lafaut. En dat kan al met enkele kleine ingrepen, die we graag met je delen!

 • 1. Zorg voor een nette gevel en/of voortuin

  You never get a second chance to make a first impression. Heb je een oprit of voortuin? Zorg dan voor een nette aanblik: Zorg voor een goed onderhouden voortuin, laat de ramen blinken als een spiegel en geef ook je voordeur een poetsbeurt. Een aantrekkelijke gevel en/of voortuin zorgen meteen voor een positieve start van de rest van het bezoek.

  2. Creëer licht en ruimte

  Licht en ruimte zijn dé sleutelwoorden om jouw woning verkoopsklaar te maken.

  • Creëer zoveel mogelijk ruimte door bijzettafeltjes, grote stukken speelgoed, een decoratieve fauteuil... weg te halen.
  • Staat de zetel voor een raam? Probeer deze te verplaatsen voor een maximale lichtinval.
  • Muren met een druk behangpapier? Overweeg om ze te overschilderen in het wit.
  • Zorg voor een clean lavabomeubel in de badkamer en steek je producten in een kast.
  • Hetzelfde geldt voor de keuken: haal alle keukenmateriaal van je kookeiland.
 • Hires Lafaut Mei WAL6079
 • 3. Haal zoveel mogelijk (persoonlijke) aandachtstrekkers weg

  Persoonlijke spullen in een interieur vormen een obstakel voor kandidaat-kopers om zich volledig in te leven en de woning als hun toekomstige eigen woning te beschouwen. Een overdaad aan kunstwerken en foto's eisen meteen de aandacht op en kunnen kandidaat-kopers charmeren of net afschrikken. Ook familiefoto’s op de kast en het memobord in de keuken haal je beter weg.

 • 4. Voer kleine herstellingswerken uit

  Kandidaat-kopers zijn voortdurend op hun hoede voor kleine gebreken en dat heeft ongetwijfeld een invloed op het bod dat ze uitbrengen. Dit kan je grotendeels vermijden door kleine mankementen in je woning recht te zetten. Ga even kritisch door je huis en je tuin en:

  • Vervang defecte verlichting zodat alle lichten werken
  • Herstel loshangende stopcontacten
  • Een slepende deur of een vastzittend slot? Een beetje schuren of olie doet wonderen
  • Herstel een kapotte tegel of losse plank in de terrasvloer

  Ga bij de herstellingen niet in overdrive en zorg dat de kosten die je maakt om herstellingen te doen in evenwicht zijn met de meerwaarde die je kan creëren.

  5. Zet je terras of tuin in orde

  Een nette tuin of gezellig terras doet denken aan heerlijke zomerdagen en creëert meteen een warm gevoel bij de kandidaat-kopers. Trek het onkruid uit, rij het gras af en geef je terras een grondige schrobbeurt. Zet gerust enkele terrasplanten maar ook hier geldt dezelfde regel: less is always more!

  Meer nodig om jouw eigendom aantrekkelijk in de markt te zetten?

  Je leest het, je kan zelf heel wat doen om jouw woning verkoopsklaar te maken en de verkoopprijs gunstig te beïnvloeden.

  Staat de woning die je wil verkopen leeg of is er meer nodig dan een kleine opfrisbeurt? De vastgoedstylisten van Property Styling by Karolien ontzorgen je hierin helemaal en nemen jouw eigendom onder handen voor een betaalbare make-over. Zo zetten we jouw woning aantrekkelijk in de markt en maximaliseren we de verkoopskansen aan een goeie prijs!

Live first class

Live first class

Laat je inspireren door tal van interieur- en vastgoedtips in de tweede editie van het lifestylemagazine van Karolien Lafaut!

Logo pop up Logo pop up mobiel

De verkoop van
jouw woning verdient
een aanpak op maat.

Van schatting over publiciteit
tot waterdichte compromis:
Real Estate by Karolien biedt
100% ontzorging bij de verkoop
van jouw pand.

Inloggen met jouw account!

Nog geen account?

Maak hier jouw account