Waarom een assistentiewoning ook jouw ideale thuis kan zijn
28.03.2022

Waarom een assistentiewoning ook jouw ideale thuis kan zijn

 • Zo’n 70% van de 85-plussers kan door fysieke beperkingen niet meer zelfstandig wonen. Daar sta je op vroegere leeftijd niet graag bij stil, maar even vooruitkijken kan geen kwaad. Zeker als je kleiner wil gaan wonen, is een assistentiewoning het overwegen waard. De bewoners van Residentie Lijsterbes in Ardooie delen graag waarom zij kozen voor deze toekomstgerichte oplossing!

 • #1 Alles kan, niks moet

  Klinkt al goed, niet? Een assistentiewoning is eigenlijk niet meer dan een gewone woning, weliswaar met een toegankelijke infrastructuur, waar je op vraag gebruikmaakt van aanvullende zorgdiensten. Zolang je fysiek helemaal gezond bent, hoef je er dus geen beroep op te doen.

  “Het is meer een geruststelling voor later”, bevestigt Marjon Stouthart, die vorig jaar haar intrek nam in haar appartement in Residentie Lijsterbes. “Frequente zorg heb ik momenteel nog niet nodig, hoewel ik niet zo goed meer te been ben. Daarom is het fijn om te weten dat er zorgfuncties aanwezig zijn voor als het moment zich aandringt. Bovendien is mijn appartement volledig rolstoel-proof dankzij lage handgrepen en brede doorgangen.”

 • Waarom een assistentiewoning de ideale thuis kan zijn - Marjon Stouthart - Real Estate by Karolien
 • "Het is fijn om te weten dat er zorgfuncties aanwezig zijn
  voor wanneer het moment komt dat ik ze nodig heb."

  — Marjon Stouthart, Bewoonster van Residentie Lijsterbes

 • #2 Volledige privacy en ontspanningsvrijheid

  In tegenstelling tot een woonzorgcentrum, biedt een assistentiewoning je dezelfde privacy die je normaal zou genieten. Jouw appartement is jouw appartement en daarin doe en laat je wat je wil. Dat gevoel van vrijheid gaf de doorslag voor kersverse bewoners Dirk Vansteenkiste en Lieve Viaene: “We zijn beiden 68 en nog kerngezond, maar je weet nooit hoe snel dat kan veranderen. Toen ons huis te groot werd, viel ons oog op Residentie Lijsterbes omdat we er op ons gemak zijn mocht er iets voorvallen, en we tot dan nog voluit kunnen genieten van het leven. Een fietstocht in het park of een wandeling naar het centrum: we vullen onze dagen in zoals we zelf willen en hebben de luxe dat alles hier vlakbij is.”

 • #3 Het comfort van nieuwbouw

  Assistentiewoningen worden dan ook meestal op gegeerde locaties gebouwd: dicht bij de stad en liefst met een stukje groen in de buurt. Zo ligt de natuur van het Roobeekpark vrijwel in de achtertuin van Residentie Lijsterbes. Daarnaast zijn de appartementen functioneel en modern ingericht, met het oog op het hoge wooncomfort dat je van een nieuwbouwproject zou verwachten.

  Dat is wat Lieve uiteindelijk over de streep trok om voor Residentie Lijsterbes te kiezen: “Ik had nog wat overtuiging nodig om officieel de stap te zetten. Dirk nam me mee naar de opendeurdag en bij ons bezoek aan de kijkwoning had ik meteen een wauw-gevoel. Puur door de benaming assistentiewoning was ik bang dat ik me er niet thuis zou voelen maar het luchtige interieur, de volledig ingerichte keuken en de hoge plafonds deden me snel van gedachten veranderen.”

 • 3746003149000001474
 • #4 Sociaal contact met gelijkgestemden

  Elk erkend assistentiewoningproject beschikt over een ontmoetingsruimte. Wie dat wil, kan zo spontaan kennismaken met zijn of haar medebewoners. Ook dat sociale contact, los van verplichte activiteiten, speelt vaak een rol bij de keuze voor een assistentiewoning. “Ik sla af en toe een babbeltje met de bovenburen en tijdens mijn wandeling kom ik ook altijd wel iemand tegen. Er wonen hier zowel oudere mensen als jonge gezinnen met kinderen. Die mix zorgt voor een prettige dynamiek”, besluit Marjon.

  Residentie Lijsterbes heeft nog enkele plekjes vrij. Zoek jij een nieuwe thuis in Ardooie?
  Maak een afspraak met Hélène op 0499 88 10 37 voor een bezoek aan ons modelappartement.

Live first class

Live first class

Laat je inspireren door tal van interieur- en vastgoedtips in de tweede editie van het lifestylemagazine van Karolien Lafaut!

Logo pop up Logo pop up mobiel

De verkoop van
jouw woning verdient
een aanpak op maat.

Van schatting over publiciteit
tot waterdichte compromis:
Real Estate by Karolien biedt
100% ontzorging bij de verkoop
van jouw pand.

Inloggen met jouw account!

Nog geen account?

Maak hier jouw account