De do's and don'ts in vastgoedstyling voor een make-over met meerwaarde
18.02.2021

De do's and don'ts in vastgoedstyling voor een make-over met meerwaarde

 • Property Styling by Karolien kleedt jouw woning fris aan en voert kleine klussen uit om een eigendom aantrekkelijk in de markt te zetten. Er zijn heel wat kleine ingrepen waarmee je jouw woning verkoopsklaar kan maken maar wij sommen de belangrijkste do's and don'ts in vastgoedstyling alvast voor je op!

 • Do: blijf neutraal

  Opdat potentiële kopers zich een optimaal beeld kunnen vormen van hoe de woning eruit zou zien als die van hen was, is het belangrijk een open canvas te creëren voor hun interieurideeën. Een neutraal ingerichte woning bereikt een breder doelpubliek en verruimt je verkoopkansen aanzienlijk. Daarmee bedoelen we niet alleen dat je gezinsfoto’s en vakantiekiekjes beter vervangt door eenvoudige prints of art work. Ook gordijnen in een drukke stof of een felgekleurde accentmuur kunnen een verkeerd indruk geven – iets wat onze interieurstylisten graag verhelpen met een snelle verfklus!

 • 269 A0374 HDR
 • Don’t: te klinisch gaan

  Een opgeruimd interieur staat netjes, maar belangrijker dan het perfecte plaatje is een huiselijke sfeer die ervoor zorgt dat kandidaat-kopers zich op hun gemak voelen in hun potentiële woning. Less is hier niet altijd more. Een bloemetje op tafel, wat kookspullen op het keukeneiland of een nonchalant gedrapeerd dekentje op de zetel maken de stemming helemaal relaxed.

 • 269 A1140 HDR bewerkt
 • Do: style je entree

  Een warm welkom begint al voor de sleutel in het slot gaat. Daarom is het geen slecht idee om extra aandacht te besteden aan de aankleding van je voordeur en inkomhal. Met een opgefriste entree, een kleurrijke bloempot ernaast en een mooie deurmat doe je bezoekers zin krijgen om de woning ook binnenin te gaan ontdekken.

 • 269 A1231 HDR
 • Do: groen in de badkamer

  De badkamer, weliswaar afhankelijk van hoe lang die al meegaat, is veelal de meest uitdagende ruimte om een koper te overtuigen. De gedachte dat andere mensen er hun persoonlijke hygiëne hebben uitgevoerd, botst met de intentie om de woning iets van zichzelf te maken. Een frisse en cleane setting realiseren, is hier dan ook een must.

  Berg gebruikte tandenborstels en overbodige zeepflesjes op, hang een toffe plant omhoog en zorg voor een luchtverstuiver met een aangename geur. Zit je met vochtproblemen? Daar is niemand happig op: probeer ze in de mate van het mogelijke op te lossen.

 • 269 A0605 HDR
 • Don’t: beeld opzetten tegen realiteit

  Mooie foto’s zijn de eerste trigger om kandidaat-kopers aan te trekken. Maar het is niet de bedoeling hen teleur te stellen als ze de woning in het echt zien en merken dat die er toch niet zo picture perfect uitziet. Enerzijds geldt daarbij hetzelfde advies zoals hierboven: ga voor de foto’s niet te klinisch opruimen maar zorg dat dezelfde huiselijke sfeer ook op beeld overkomt. Daarnaast is het interessant om voor een bezoek de verkoopsfoto’s er even bij te nemen en af te checken of die overeenstemmen met de werkelijke staat van elke ruimte. Verkoop je je woning via Real Estate by Karolien, dan nemen wij die taak uiteraard graag op ons.

  Benieuwd wat Property Styling by Karolien voor jouw woning kan doen? We komen graag langs om de mogelijkheden te bekijken. Neem gerust contact op voor een voorstel op maat.

Live first class

Live first class

Laat je inspireren door tal van interieur- en vastgoedtips in de tweede editie van het lifestylemagazine van Karolien Lafaut!

Logo pop up Logo pop up mobiel

De verkoop van
jouw woning verdient
een aanpak op maat.

Van schatting over publiciteit
tot waterdichte compromis:
Real Estate by Karolien biedt
100% ontzorging bij de verkoop
van jouw pand.

Inloggen met jouw account!

Nog geen account?

Maak hier jouw account